6/16
  • Pages
  • Editions
01 Cover
02 Voorwoord
03 Inhoudsopgave
04 Januari 2021
05 Februari 2021
06 Maart 2021
07 April 2021
08 Mei 2021
09 Juni 2021
10 Juli 2021
11 Augustus 2021
12 September 2021
13 September 2021 (copy)
14 November 2021
15 December 2021
16 Envida in cijfers 2021

Maart 2021

zorgwoningen krijgen prominente plek op website

In Maastricht heuvelland ligt een groot aantal zorgwoningen, waarvoor men zich via Envida kan inschrijven. Het overgrote deel hiervan grenst aan een woonzorgcentrum van Envida. Om deze woningen meer onder de aandacht te brengen bij de buitenwereld, werd het volledige aanbod in maart 2021 toegevoegd aan de website van Envida. Van elk type zorgwoning is een beschrijving opgenomen. Tevens een groot aantal in- en exterieurfoto’s.

Achtergrondinformatie: Oost West, Thuis Best. Oftewel, er gaat niets boven de vertrouwde omgeving van de eigen woning en buurt/wijk. Daar willen mensen zo lang en zelfstandig mogelijk blijven wonen. Ook als ze wat ouder worden en/of te maken krijgen met lichamelijk(e) ongemak(ken).

Lichamelijk ongemak kan echter een last worden. Bijvoorbeeld als iemand kortademig is, of slecht ter been waardoor trappen lopen erg moeilijk wordt. In dat geval kan verhuizing naar een zorgwoning een optie zijn. Hier kan iemand geheel zelfstandig wonen, terwijl ondersteuning in de vorm van dagelijkse verzorging, verpleging of hulp in het huishouden letterlijk heel dichtbij is.

Envida biedt langdurig werkelozen

kans op vast werk

Samen met WSP Parkstad en Podium 24 heeft Envida een werkleerlijn ontwikkeld die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt helpt integreren in de zorg. Dit traject biedt uitzicht op een baan als Medewerker Huishoudelijke Zorg. Op 8 maart 2021 gingen de eerste deelnemers van start.

De begeleiding van de re-integranten binnen Envida gebeurt door medewerkers die speciaal voor dit doel zijn klaargestoomd via een training. Deze buddy’s begeleiden de re-integranten tijdens het traject dat enerzijds in het teken staat van wennen aan deelname aan het arbeidsproces en anderzijds een kennismaking is met het werken in de zorg. Het intensieve begeleidingstraject duurt drie maanden. In deze periode behouden de deelnemers hun uitkering. Daarna gaan ze bij Envida aan de slag.

Kim van Amelsvoort, manager Flex en Recruitment van Envida: “Dit was de eerste keer dat we deze werkleerlijn hebben doorlopen en we hebben het als zeer succesvol ervaren. De werkleerlijn zal dan ook worden uitgebreid. Het wordt een doorlopend traject waarin vijf kandidaten per kwartaal worden opgeleid. Envida wil hiermee in het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen iets betekenen voor mensen die meer ondersteuning nodig hebben om een goede en vaste baan te krijgen.”

ONS vandaag app

in de wijkzorg

In maart 2021 is de ONS Vandaag app vrijblijvend in de wijkzorg geïntroduceerd. Deze wordt naast de ONS Planning app aangeboden om het werk in de wijkzorg gemakkelijker te maken. Zo kunnen cliënten die ingepland staan tijdens een dienst onder elkaar weergegeven worden, wat als geheugensteuntje kan dienen. Ook kunnen cliënttijden, diensttijden en kilometers aangepast en/of geaccordeerd worden, iets wat normaal gesproken via ONS op een browser (desktop, tablet of laptop) zou moeten. Dat kan vanaf nu dus ook op een smartphone.

Ga verder naar volgende pagina
Ga terug naar vorige pagina